آخریــــن مــــــــتون آموزشی
حج مشیت و تقدیر الهی
گاهی از اوقات خداوند متعال برای برخی از انسان ها هدایت های خاص و عنایات ویژه ای را مقدر می کند. برخورد با یک دوست خوب و مومن در مسیر الهی که باعث توقیت اراده و دلگرمی انسان در پیمودن مسیر حق است نوعی عنایت و تقدیر خاص الهی محسوب می شود . طبق فرمایشات ائمه معصومین (علیهم السلام) تشرف به حج نیز توفیقی خاص است که به عنایت خدای تعالی و به اذن خدای تعالی برای برخی از انسان ها مقدر می شود
حج در کلام حضرت علی (ع)
«خداوند، حج خانه خود را بر شما واجب گردانید و خانه خود را قبله گاه مردم ساخت . مردم با شوق تمام ، آنسان كه ستوران به آبشخور روى نهند و كبوتران به آشیانه پناه برند، بدان درآیند. خداى سبحان حج را مقرر فرمود تا مردم در برابر عظمت او فروتنى نشان دهند و به عزت و جبروت او اعتراف كنند. و از میان بندگان خود كسانى را برگزید تا صلاى دعوت او شنیدند و اجابت كردند و سخن حق تصدیق نمودند و در آنجا پاى نهادند كه پیامبرانش نهاده بودند و به آن فرشتگان همانند شدند كه گرد عرشش طواف مى كنند و در این سودا كه سرمایه شان عبادت اوست ، سود فراوان حاصل كردند و تا به میعاد آمرزش او دست یابند بر یكدیگر پیشى جستند. خداوند، سبحانه و تعالى ، حج را نشانه و علامت اسلام قرار داد و كعبه را پناهگاه پناهندگان و حج را فریضتى واجب ساخت و حقش را واجب گردانید و حج را بر شما مقرر فرمود و گفت : براى خدا حج آن خانه بر كسانى كه قدرت رفتن به آن داشته باشند، واجب است و هر كه راه كفر پیش گیرد بداند كه خدا از جهانیان بى نیاز است»
مکه حرم امن الهی
مراد از هذاالبلدالامين مکه مشرفه است، و بلد امينش خواند، چون امنيت يکي از خواصي است که براي حرم تشريع شده و هيچ جاي ديگر دنيا چنين حکمي برايش تشريع نشده، و اين حرم سرزميني است که خانه کعبه در آن واقع است و خداي تعالي درباره آن فرموده: وَلَمْ يَرَوْا أَنَّا جَعَلْنَا حَرَمًا آمِنًا وَيُتَخَطَّفُ النَّاسُ مِنْ حَوْلِهِمْ [2].
حاجی، مهمان خداست
خدای تعالی حاجی را به عنوان مهمان خود تلقی کرده و او را مورد کرامت و رحمت خود قرار داده و خود را شایسته میزبانی می داند.
حقیقت حج
حاجی تا نگاه خودش را عوض نکند و از ظاهر به باطن حج راه پبدا نکند بهره های خود را نبرده و به حقیقت حج دست پیدا نخواهد کرد.
ظاهر و باطن حج
برخی در ظاهر حج سیر می کنند و برخی به باطن آن راه پیدا می کنند. برخی حج مناسک را می کنند و دیگری حج معانی و معارف و حقایق را.
حج به چه معناست؟
حج به معنای قصد می باشد. وقتی گفته می شود «حج الیه» یعنی به سمت او رفت؛ آهنگ او را کرد. روح و ذات معنای حج بر میگردد به یک کلمه؛ و آن گشتن به دنبال کسی که باید به او نزدیک شویم و پیدا کردن کسی است که از او دور افتادیم.
شرکت در کلاس های آنلاین+ برنامه کلاس ها
جهت شرکت در جلسات انلاین زائران نرم افزار کلاس آنلاین را نصب نموده و به کلاس آنلاین وارد شوید.