آخریــــن مــــــــتون آموزشی

برائت از مشرکین در حج
برائت از دشمنان خدا و آنچه مانع رشد و تكامل انسان و سدّ راه سعادت اوست، قبل از آن‏كه بعد سیاسى- اجتماعى داشته باشد جنبه اعتقادى و تربیتى دارد و مؤمن به حكم انگیزه ایمانى و با تأسى به خدا و رسول، مى‏بایست از هرچه سد راه خدا است و هر كس كه در مقام خصومت با خلق اوست، تبرّى جوید و عُلقه روحى و عملى خود را قطع كند و با دشمنان خدا طرح دوستى نیفكند. قرآن به این اصل مهم ایمانى اهتمام ورزیده و بارها آن را متذكّر شده است‏.

فلسفه سجده بر تربت امام حسین(ع)
، سجده بر زمین، سنگ و خاك، مورد اتفاق همه مسلمانان است و تمام فرقه‏هاى اهل سنت نیز به درستى سجده بر زمین اعتقاد دارند. اما نسبت به درستى سجده بر فرش، پوشیدنى‏ها و خوردنى‏ها، اختلاف است. در این صورت عقل و منطق اقتضاء مى‏كند كه به روش مورد اتفاق عمل شود واز مورد اختلاف دورى شود.

آثار و بركات تربت پاك سیدالشهدا علیه السلام
تماس بدن با تربت، سجده بر تربت، تسبیح با تربت، شفا یافتن،برداشتن کام نوزاد با تربت، تربت همراه جنازه.

استمرار ولایت در حج
میان «امامت حق» و «كعبه معظمه» پیوندى است ناگسستنى؛ چنانكه در امامت ابراهیم، بانى كعبه،هم این گونه بود و شاید با توجه به این پیوند نمادین معنوى است كه اراده خالق حكیم بر این تعلّق گرفت كه قطب دایره امامت و ولایت على بن ابى‏طالب علیه السلام در خانه كعبه چشم به جهان بگشاید.

امت و امامت در حج
«امت» و «امامت» واژه‏هایى هستند كه قرآن كریم درباره حضرت ابراهیم علیه السلام، بنیانگذار حج، به‏كار برده است. این‏دو واژه، افزون بر بار معنوى عمیقى كه دارند و نقشى كه در حج ایفا مى‏كنند، با مسائل اجتماعى و سیاسى نیز رابطه دارند.

ابعاد سیاسی و اجتماعی حج
عبادات و فرایض، افزون بر جنبه فردى و تأثیرى كه در دگرگونى روحى و فكرى اخلاقى و رفتارى افراد برجاى مى‏نهند، به نوعى با مسائل اجتماعى و حقوق جمعى نیز در ارتباط هستند اما حج در این میان، از ویژگى منحصر به فردى برخوردار است؛ زیرا حضور در جمع و روابط اجتماعى را نمى‏توان از جوهره حج جدا ساخت. فضاى حج و زمان و مكان و سایر ضرورت‏هاى این فریضه بین‏ المللى اسلامى، زمینه تحقّق این ارتباط مى‏باشند

ویژگى هاى زائر حسین بن على علیه السلام
ایمان، معرفت به امام، خدا خواهی، پیروی از امام، ریا کارانه زیارت نکردن، زیارت از روی عشق.

آداب زیارت در عتبات عالیات
ترک کلام لغو و بیهوده، ذکر گفتن، اذن دخول خواندن، عطر زدن، ایستاده زیارت خواندن و...