زیارت،جلوه ای ازمحبّت

یکشنبه 10 خرداد 1394
زیارت،جلوه ای ازمحبّت

زیارت،جلوه ای ازمحبّت

 

زیارت، حضور مُحبّ در پیشگاه محبوب است و ابراز ارادت و محبت به پیشوایان دین، اظهار فروتنی در برابر دین و اعلام ایمان و دینداری است؛ زیرا اوّلاً، دین جز محبت نیست . ثانیًا، حبّ محبوب خدا حبّ خداست و زیارت جلوه ای از این محبت است. افزون بر این، كسی كه مظهر محبت كامل حق و حبیب او، یعنی رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم را دوست می دارد از او اطاعت می كند و پیروی از آن محور محبت الهی، انسان را متعالی و محبوب خدا می كند؛?إِن كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونِی یُحْبِبْكُمُ اللهُ? .

روایات فراوانی درباره محبّت به پیامبر و عترت طاهرین(علیهم السلام) رسیده است كه در اینجا دو نمونه از آنها نقل می شود:

1. اَنَس می گوید: مردی بادیه نشین از پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله و سلم پرسید: رستاخیز چه روزی فرامی رسد؟ همزمان با این پرسش هنگام نماز شد. حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم پس از نماز، آن مرد را به حضور طلبیده و فرمود: برای آن روز چه ذخیره ای فراهم كرده ای؟؛«فَما أعْدَدْتَ لَها؟». عرض كرد: سوگند به خداوند كه نماز و روزه فراوانی برای قیامت ذخیره نكرده ام، ولی خدا و پیامبرش را دوست می دارم. آنگاه پیامبراكرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: انسان با محبوب خویش محشور می شود؛«الْمَرْءُ مَعَ مَنْ أحَبَّ». اَنَس می گوید: مسلمانان را پس از رهایی از جاهلیت و نیل به اسلام ندیدم به چیزی به این اندازه خوشحال شده باشند .

2. در حدیث دیگری كه در حدّ خود سلسلةالذهب است، امیر مؤمنان امام علی(علیه السلام) می فرماید: مردی از انصار به حضور رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم شرفیاب شد و گفت: من توان تحمل فراق و هجران شما را ندارم؛ در منزل یا محل كار هرگاه به یاد شما می افتم دست از كار می كشم و به دیدارتان می شتابم؛ این بی تابی از آن روست كه شما را دوست می دارم؛ اكنون به این فكر افتاده ام كه روز قیامت كه شما وارد بهشت شده و به اعلی علیین عروج كردید، من چه كنم؟ در این هنگام این آیه شریفه نازل شد: ?وَمَن یُطِعِ اللهَ وَالرَّسُولَ فَأُولئِكَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللهُ عَلَیْهِم مِنَ النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِینَ وَحَسُنَ أُولئِكَ رَفِیقًا? ؛ پیروان خدا و پیامبر، با انبیا و صدیقان و شاهدان و صالحان محشور می شود و آنها رفقای خوبی هستند؛ زیرا خسته دلان قافله را پشت سر نمی گذارند، بلكه تا مرز امكان آنها را همراه خود می برند. پس از نزول این آیه، پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله و سلم آن مرد را به حضور طلبید و آیه را بر وی تلاوت كرد و به او بشارت داد .

نكته شایان ذكر اینكه، همان گونه كه در آغاز فصل بیان شد، زیارت قبور اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) مظهری از محبت و گوشه ای از وظایف مؤمنان نسبت به این خاندان است. البته مؤمنان، خود از این عمل بهره می برند؛?قُل لاَأَسْأَلُكُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إلا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی? ،?قُلْ مَا سَأَلْتُكُم مِنْ أَجْرٍ فَهُوَ لَكُمْ? .

برگرفته از کتاب صهبای حج،حضرت آیت الله جوادی آملی،ص499


  • 941
  • 0

کلمات کلیدی :

نظر شما :

نظرات :

آخرین متون آموزشی
ﺳﻪشنبه 04 مهر 01402
شنبه 04 شهریور 01402
تبلیغات تبلیغات تبلیغات