توصیه های امنیتی به زائران عراق

پنجشنبه 07 شهریور 1392
توصیه های امنیتی به زائران عراق
  1. از لحظه شروع تا پایان سفر کارت شناسایی زائر را به گردن آویزان نموده و پیوسته مراقب آن باشید.
  2. در تمام طول سفر شرکتهای مجری ایرانی و عراقی موظف به تامین آب آشامیدنی پلمپ شده و بهداشتی و غذای مناسب (در حد امکانات و شرایط موجود) هستند. لذا در مسیرهای بین راهی از سالم بودن آب و مواد غذایی اطمینان حاصل نمایید.
    نکته:  برای احتیاط، مقداری آب و تنقلات فاسد نشدنی(مانند بیسکویت، توت خشک، آلو، پسته، مغز گردو و ...) همراه داشته باشید. همچنین همراه داشتن قرص سرماخوردگی، ضد اسهال و قرص مسکن ساده توصیه می شود.
  3. روی تمام ساکها، کیف و چمدان، موبایل و دوربین حتماً نام و مشخصات خود را بنویسید. (ضمناً توصیه می شود مشخصات را روی کاغذ یا مقوا نوشته داخل چمدان نیز قرار دهید.)
  4. حتی الامکان از چمدان و کیف قفل دار استفاده کنید و یا قفل مخصوص تهیه کرده روی آن نصب نمایید.
  5. همراه داشتن موبایل، دوربین عکاسی یا فیلم برداری بلامانع است. اما بردن آنها به داخل حرمها و اماکن زیارتی ممنوع است. به علاوه عکس برداری یا فیلم برداری از پایانه های مرزی، ستونهای نظامی در جاده ها، اماکن نظامی و نظایر آن مطلقاً ممنوع است.
  6. نام دفتر اعزام کننده از شهرستان، نام مدیر کاروان، تلفن همراه وی و مشخصات اتوبوس و هتل خود را دقیقاً به خاطر داشته باشید تا در صورت جدا افتادن از کاروان به راحتی بتوانید کاروان خود را پیدا کرده و به آن ملحق شوید
  7. در ایران و عراق حساسیت زیادی روی مواد مخدر و داروهای روان گردان وجود دارد و در صورت همراه داشتن حتی یک گرم ، موجب بازداشت دارنده مواد و مدیر کاروان شده و برگرداندن کل کاروان به ایران را باعث میشود و کارگزار و سازمان حج و زیارت و شرکت شمسا در این گونه موارد مسئولیتی نخواهند داشت.

نکته: افرادی که عادت به کشیدن سیگار دارند در اتوبوسها و اجتماعات رعایت حال اطرافیان خود را بنمایند . ضمناً استعمال دخانیات در حرمهای مطهر و اماکن زیارتی ممنوع است.

  1. همراه داشتن اسناد و مدارک (مانند: شناسنامه، کارت ملی، کارت بسیج، کارت شناسایی شغلی، گواهی نامه رانندگی، دسته چک، دفترچه بانکی، دفترچه بیمه، کارتهای اعتباری و نظایر آن) در سفر عتبات عالیات به هیچ وجه ضرورت ندارد و احتمال مفقود شدن آنها در سفر زیاد است، بدیهی است کارت شناسایی زائر و کارت هتل محل اسکان و گذرنامه کافی است.
  2. در ایران و عراق تلاش گسترده ای صورت گرفته است که آسایش و آرامش خاطر برای تمام زائران محترم در حد مقدور فراهم باشد. اما در برخی موارد ممکن است به صورت ناخواسته مسایل و مشکلاتی ایجاد شود، مانند خرابی اتوبوس در بین راه و معطلی برای رفع نقص فنی و یا اعزام اتوبوس جایگزین. در این گونه موارد لازم است با صبر، حوصله و بردباری نسبت به آرام کردن همسفران خود، شرایط را از آن چه هست دشوارتر نکنید. برخی از نا ملایمات یا مشقات احتمالی که ممکن است با آن روبرو شوید ذیلاً اشاره می شود:
    1. احتمال معطلی زیاد در مرحله عبور از مرز، اعم از خاک ایران یا عراق (در مرحله رفت یا برگشت) وجود دارد.
    2. نحوه برخورد کارکنان یا ماموران عراقی با زائران ایرانی و وجود نیروهای خارجی اشغالگر و بازدید بدنی و وسایل ممکن است ناخوشایند باشد ولی باید آن را تحمل نمود .
    3. در صورت درخواست آنان برای انگشت نگاری و عکس یا طرح سوال، خونسردی خود را حفظ کرده ، مقاومت نفرمایید و همکاری نمایید .
    4. احتمال معطلی برای گذراندن تشریفات گمرکی و کنترل گذرنامه در مرز وجود دارد، لذا عدم مناقشه و درگیری مورد انتظار است .
    5. ممکن است با توقف مکرر اتوبوس در سیطره ها و ایست های بازرسی در جاده های بین شهری مواجه شوید . لذا پرده اتوبوس را کنار بزنید تا داخل دیده شود و با اتلاف وقت کمتر عبور کنید .
    6. مراقبت کامل از اثاثیه در موقع حمل و صرف ناهار و اقامه نماز هنگام ترک اتوبوس تا رسیدن به هتل محل اقامت و موقع ترک هتل تارسیدن به اتوبوس از وظایف نیروهای امنیتی و مدیران و زائران میباشد که امری کاملاً لازم و ضروری است.
    7. بسته شدن درب اصلی هتل در ساعت 12 شب، باید مورد توجه زائران بزرگوار باشد.
    8. در روابط اجتماعی با شهروندان عراقی، ماموران، خادمان حرم، رانندگان و عوامل خدماتی هتلها همواره مشترکات دینی را مدنظر قرارداده و از بحث و جدل با آنها و طرح مطالب تحریک آمیز اکیداً خودداری فرمایید.
    9.  همه روزه هنگام خروج از هتل، کارت مشخصات خود و کارت نشانی هتل در هر شهر را به گردن آویخته و به صورت گروهی و در معیت مدیر راهنما و روحانی رفت و آمد نمایید
    10. رعایت پاکیزگی و پوشیدن لباس مناسب به همه زوار محترم توصیه می شود. خصوصاً از خواهران محترم انتظار دارد در تمام ایام سفر در محضر امامان معصوم(ع) ضمن رعایت کامل شئون اسلامی، از چادر مشکی استفاده کنند.
    11. هنگام عبور از عرض خیابان، مراقب اطراف خود باشید و عجله نکنید تا با وسایل نقلیه برخورد ننمایید.
    12. در صورت مریضی یا تصادف و... به همراه مدیر یا نیروی امنیتی به درمانگاه هلال احمر بروید و از غیبت خود، دیگران را آگاه کنید. خدمات پزشکی، درمانی و بهداشتی در عراق رایگان است (کرایه تاکسی بر عهده زائر میباشد) نشانی محل درمانگاه و مطبها در تابلو اعلانات هتلها نصب شده است. از مراجعه مستقیم به بیمارستانهای عراقی خودداری کنید.
    13. هیچ گاه گوشی تلفن همراه خود را در اختیار دیگران به ویژه افراد ناشناس قرار ندهید. گوشی را برای شارژ در رستوران یا سالن هتل رها نکنید و برای تعویض سیم کارت از عوامل و یا زائران ایرانی مورد اطمینان کمک بگیرید.
    14. هنگام رفتن به حرم و دیگر مکانهای زیارتی، گوشی خود را داخل چمدان قفل دار در اتاق بگذارید و اگر آن را همراه خود آوردید، سیم کارت آن را خارج کرده و گوشی را در قبال شماره رسید به اتاق امانات مجاور حرم تحویل دهید و در برگشت از همان محل دریافت نمایید.
    15. وجوه نقد و اشیاء گران بها را (با حضور یکی از همسفران) به صندوق امانات هتل تحویل داده و رسید کتبی دریافت کنید . حفظ این رسید برای صاحب وجه، الزامی است. (یا وجوه را در مقابل رسید به مدیر کاروان بدهید تا در صندوق امانات خود بگذارد).
    16. اگر از اعضای گروه خود دور شدید یا جدا ماندید، خونسردی خود را حفظ کرده، با استفاده از کارت موجود در گردن آویز و با کمک گرفتن از دیگر زائران ایرانی مستقیماً به هتل بروید. در صورتی که داخل صحن و در حرم هستید، با قرار قبلی کنار باب القبله یا محل مشخص دیگری منتظر سایر همسفران خود باشید و یا به هتل بروید .(در کاظمین باب المراد)
    17. همیشه سعی کنید دسته جمعی به حرم یا بازار بروید و مراقب یکدیگر باشید.
    18.  سعی کنید شبها تا دیر وقت نشده به هتل برگردید (اعم از هتلهای دور یا نزدیک، خصوصاً خواهران محترم). لازم به ذکر است در نجف و کربلا شبهای جمعه حرم تا صبح باز است.
    19.  از رفتن به شهرهای دیگر و نقاط ممنوعه اکیداً خودداری فرمایید، چون پوشش امنیتی در آن اماکن وجود ندارد. در صورت تامین امنیت در شهر مقدس سامرا یا سایر اماکن زیارتی ، مراتب رسماً اعلام خواهد شد .
    20.  از تنها گذاشتن کودکان خود در هتل و نیز بازی کردن آنها با آسانسور جداً خودداری نمایید تا خطری متوجه آنها نشود.
    21.  به دلیل احتمال آتش سوزی، از روشن کردن شمع و کشیدن سیگار و پهن کردن لباس روی بخاری برقی داخل اتاق خودداری نمایید.
    22. از محل تصادفات که تجمع افراد را موجب می شود و محل انفجارات احتمالی دور شوید و از عکس گرفتن یا فیلم برداری از این صحنه ها اکیداً خودداری فرمایید.
    23.  از همراهی با افراد متفرقه و ناشناس خودداری کرده و در هیچ شرایطی اجازه ندهید آنان وارد هتل شوند (اعم از عراقی یا ایرانی)
    24.   در صورتی که از شخصیتها یا مقامات مشهور در کاروان شما یا کاروانهای همجوار حضور دارند از معرفی آنها به دیگران خودداری فرمایید.
    25.  از رفتن به نقاطی از شهر که محل عبور زائران نیست به تنهایی و به ویژه شبها خودداری کنید (مخصوصاً خانمها)
    26.  به هیچ وجه خواهران به تنهایی با تاکسی و یا خودرو شخصی به خارج از شهر مسافرت نکنند.
    27. اگر افرادی از شما میخواهند که CD یا فیلم و یا بستهای را امانت بگیرید تا در ایران یا در عراق به کسی یا جایی تحویل دهید از این کار اکیداً خودداری کرده و هشیار باشید (مگر این که از محتوای داخل آن کاملاً باخبر شوید.)
    28.  یک روز یا چند ساعت قبل از حرکت  همه وسایل خود را بسته بندی مناسب نمایید و برچسب حاوی نام و مشخصات و شماره تلفن خود را مجدداً کنترل کنید.
    29. در طول سفر، گذرنامه های زائران نزد مدیر راهنما است. در آخرین روز سفر (قبل از رسیدن به نقطه صفر مرزی) مدیر راهنما تمام گذرنامه ها را به دقت تحویل صاحبان آن می دهد. از این مرحله به بعد حفظ گذرنامه ها بر عهده زائر می باشد.
    30. در صورت بروز حوادث انفجاری یا انتحاری و فوت یا مصدوم یا مجروح شدن زائران کاروان، حتماً با مدیر و سایر نمایندگان شمسا و زائران دیگر همکاری کرده و از شدت مشکلات بکاهید.

منبع: http://shamsa.ir


  • 4483
  • 0

کلمات کلیدی :

نظر شما :

نظرات :

آخرین متون آموزشی
ﺳﻪشنبه 04 مهر 01402
شنبه 04 شهریور 01402
تبلیغات تبلیغات تبلیغات