اعزام بیش از ۵۰۰ هزار زائر ایرانی به عتبات در اربعین
شنبه 30 آذر 1392
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج، مهندس سعید اوحدی، رییس سازمان حج و زیارت و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گردهمایی روحانیون كاروانهای عمره مفرده مجموعه بزرگ پژوهشكده حج و زیارت را در شأن بعثه مقام معظم رهبری ندانست و از تكمیل ساخت پروژه ساختمانی این پژوهشكده در آینده نزدیك خبر داد.
وی با اشاره به ضرورت انجام كارهای پژوهشی در حوزه حج و زیارت خاطرنشان كرد: مراحل ساخت این ساختمان بزرگ در حال اجرا است و با تأمین به موقع منابع مالی در سالهای آینده امكان استفاده از سالن همایش این پژوهشكده و و دیگر امكانات برای روحانیان و پژوهشگران و نخبگان فراهم میشود.
وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به ظرفیت عظیم اربعین حسینی، حركت عظیم مردمی در اربعین را عجیب توصیف كرد و گفت: پیرهزن عربی را دیدم كه هر روز بعدازظهر یك گاوی كه تنها سرمایهاش است لب مرز چزابه میآورد و میگوید تازه از چرا برگشته ام و آمدم شیر این گاو را بدوشم و به زائران بدهم تا در گوشهای از این ثواب سهیم باشم.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینكه امسال ۲۰ میلیون زائر در روز اربعین در كربلا حاضر میشوند، تأكید كرد: در موسم حج كه از همه فرق اسلامی حضور پیدا میكنند تنها ۳ و نیم میلیون نفر هستند اما ۲۰ میلیون نفر در اربعین شركت میكنند و امسال یك هیأتی هم از طرف پاپ به آنجا میروند تا این راهپیمایی عظیم مردمی را مورد بررسی قرار دهند.
وی با اشاره به تشكیل ستاد عتبات با رویكرد اربعین در سازمان حج و زیارت، گفت: سازمان حج و زیارت در سالهای گذشته هیچ دخالتی در حركت خودجوش مردمی نداشت كه نماینده ولی فقیه فرمودند خدمت رسانی به زائران جزو وظایف سازمان حج و زیارت است از این بركت محروم نشوید.
اوحدی با اشاره به پیش بینیهای انجام شده از حضور ۵۰۰ هزار زائر از ایران در همایش عظیم اربعین حسینی خبر داد و گفت: در ستاد عتبات با رویكرد اربعین به این جمعبندی رسیدیم كه ساماندهی را تعریف كرده و به سمت امكاناتی برویم كه عراق نمیدهد و شاید برای زائر رعایت نمیشود.
وی پوشش بیمه همه زائران را از اقدامات نخستین سازمان حج و زیارت برشمرد و ادامه داد: با بیمه قرارداد بسته شده كه هر ۵۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه حج و زیارت قرار بگیرند كه شامل ۱۱۴ میلیون دیه، ۱۵ میلیون تومان برای هزینههای بیمارستان و دو هزار دلار هزینه بیمارستان در عراق میشود.
رییس سازمان حج و زیارت تصریح كرد: چه آنها كه از طریق شمسا اعزام میشوند و چه آنها كه انفرادی و با هیئات مذهبی هستند تحت پوشش هلال احمر جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرند.
وی با اشاره به سفر هیأتی متشكل از سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری برای بررسی شرایط مرز كه دو هفته پیش صورت گرفت، گفت: مرزها با مشكلات و محدودیتها بسیار زیاد روبه رو است و این نشان میدهد كه طی سالهای گذشته هیچ قدم جدی برای زیرساختها برنداشتهایم.
مهندس اوحدی از تصویب ساخت دو زائرسرا در مرز شلمچه و چزابه برای سال آینده خبر داد و گفت: در شورای برنامهریزی بعثه تصویب شد كه برای سال بعد زائرسرایی در مرز شلمچه و چزابه ساخته شود، چراكه در سالهای بعد این جمعیت به یك میلیون نفر و شاید بیشتر هم خواهد رسید.
وی با اشاره به ازدحام زائران در مرز مهران و چزابه، این امر را به سبب اعلام طرف عراقی مبنی بر اینكه ویزای انفرادی و اضطراری در مرز صادر میشود دانست و توضیح داد: ویزاهای انفرادی را باید گذرنامه میگرفت و برای طرف عراقی میبرد كه این عبور زائران را در مرز مهران و چزابه با بحران روبه كرد.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینكه برای برطرف شدن این ازدحام قرار شد حتی هزینه بیمه و پزشكی را حج و زیارت پرداخت كند، گفت: آیتالله جزایری فرمود عوارض خروجی را كه مصوبه مجلس بود، مردم پرداخت نكنند تا مردم به راحتی خارج شوند و این سبب شد كه صفها شكسته شود و عبور زائرن با سرعت بیشتری انجام شود.
وی ابراز كرد: تاكنون ۳۶۰ هزار نفر برای زیارت اربعین از مرز عبور كردهاند كه لازم است برای برگشت آنان تدابیری اندیشیده شود، از این رو ۳۰۰ دستگاه اتوبوس برنامهریزی شده كه در مرز آماده باشد كه بخشی را سازمان حج و زیارت و بخشی وزارت نفت، شركت حفاری و بخشی از سوی آیتالله جزایری تأمین میشود تا در مرزهای شلمچه و چزابه مستقر شوند.
مهندس اوحدی بر انجام كارهای فرهنگی، استفاده از ظرفیت راهیان نور و هماهنگی با كشور عراق در كمیسیونهای مشترك تأكید كرد و افزود: تلاشمان این است كه در شورای برنامهریزی بعثه مصوب كنیم ساماندهی در دفاتر كارگزاران انجام شود و برخی دفاتر را خاص هیئات مذهبی قرار دهیم و زائرسراها هم حتما تا سال آینده ساخته شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، انسجام و یكپارچگی زائران در موسم حج امسال را به سبب همكاهنگی و همكاری بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت بر مبنای اعتقاد دانست و گفت: اعتقاد داشتیم كه حج و عمره از شئون ولایت است و بر مبنای این رویكرد برای حفظ عزت جمهوری اسلامی در صحنه بینالمللی به سراغ رفع مشكلات زائران رفتیم.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینكه رهبر معظم انقلاب میفرمایند كه زائران سفیران جمهوری اسلامی هستند كه با ادب، اخلاق و رفتار باید پیام رسان باشند، افزود: از جمله بركات انسجام برنامهریزی عمره در موسم حج بود به طوری كه با اجاره مسكن در زمان خود حدود ۱۸ میلیون دلار صرفهجویی شد.
مهندس اوحدی در اداامه ویژگیهای عمره امسال را اعزام زودهنگام زائران عنوان و اظهار كرد: امسال نخستین سالی است كه زائران نیمه دوم یا نیمه ۱۴ صفر مشرف شدند، در حالی كه سی سال دولت عربستان به زائران ما اجازه نمیداد ایام اربعین در مدینه حضور یابند.
وی با بیان اینكه تعداد اعزام زائران را هفتاد درصد نسبت به سال گذشته افزایش داده ایم، از اعزام ۸۵۰ هزار نفر در قالب ۶ هزار و ۳۰۰ كاروان خبر داد و گفت: در تلاشیم كه اعزام زائران در عمره امسال به مرز ۹۰۰ هزار نفر برسد.
رییس سازمان حج و زیارت نیز با اشاره به ۱۰ روزه بودند عمره امسال، كاهش قیمت عمره را مدنظر قرار داد و گفت: در مصاحبهها اعلام كردم قیمت عمره را ۱۵. ۶ درصد كاهش دادهایم كه برخی گفتند به سبب كم شدن دو روز از مدت سفر عمره است، اما آن دو روز در مجموع ۵ درصد بر روی قیمت عمره تأثیر میگذارد.
وی با بیان اینكه امسال با درایت و انسجام قراردادهای حج و عمره همزمان بسته شد و ۱۰ میلیون دلار در حج و ۸ میلیون دلار در عمره صرفهجویی شد، اظهار كرد: سال گذشته حداقل مبلغ پرداختی برای عمره ۲ میلیون ۱۰۰ هزار تومان بود، اما امسال ۱ میلیون ۷۰۰ هزار تومان است.
مهندس اوحدی همچنین از آزاد شدن انتقال فیش در یك قالب و دستورالعمل مشخص و تصویب آن در شورای برنامهریزی بعثه خبر داد و ابراز امیدواری كرد كه با آسیب شناسی مناسبتر برای سال بعد قدمهای بهتری برداشته شود.
نظرات :