حجت الاسلام والمسلمین سید رضا اكرمی رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری و عضو شورای مركزی جامعه روحانیت مبارز در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی حج گفت: حفظ معنویت بعد از كسب آن در برخی از زمانها و بعد از برخی از مناسبتها برای بسیاری از مسلمانان مطرح است.
وی افزود: یكی از این موقعیتها حج است كه بسیاری از حجاج تلاش میكنند آن معنویت و روحانیتی را كه در حج كسب كردهاند برای خود حفظ كنند و در حقیقت حفظ این روحیه معنوی در حاجیان نشانه تكمیل حج آنان و قبول شدن حج آنان خواهد بود.
حفظ ارتباط با خداوند در حفظ معنویت حج موثر است
این روحانی كاروان با اشاره به اهمیت تداوم ارتباط با خداوند افزود: آن چیزی كه ضامن حفظ روحیه معنوی بعد از حج میتواند باشد تداوم ارتباط با خداست. حاجی باید توجه كند كه ارتباط او با خداوند در ایام حج چگونه بوده است؟ چه اعمالی را انجام داده كه باعث شده است این روحیه معنوی را كسب كند؟ ادامه این ارتباط البته نه در آن سطحی كه در حج داشته، میتواند در جهت حفظ روحیه معنوی بسیار موثر باشد.
رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری گفت: مثلا اگر كسی در ایام حج یك دور قرآن را تلاوت كرده است باید این را ادامه دهد و حداقل به خواندن روزی یك صفحه از قرآن كریم اصرار بورزد.
وی ادامه داد: یكی دیگر از مسائلی كه بسیار موثر و تاثیر گذار است هم در كسب روحیه معنوی در حج و هم در حفظ آن بعد از حج نماز اول وقت و جماعت است. حاجی كه قطعا در حجش توجه ویژه ای به انجام این عمل داشته باید بعد از حج نیز آن را ادامه دهد و توجه ویژهای برای انجام درست و به موقع آن داشته باشد.
لزوم تاسیس شبكه تلویزیونی یا رادیویی برای حج و زیارت
این مقام مسوول در دولت یازدهم اظهار داشت: البته مسئولین و سازمانهای مربوط نیز برای حفظ این روحیه و یاد آوری به حاجیان درباره اینكه كجا بودهاند؟ و چه كردهاند؟ نیز بسیار مهم است. به نظر میرسد با توجه به پتانسیلی كه در بحث حج و زیارت در كشور ما وجود دارد تدوین و برنامه ریزی شبكهای با این عنوان بسیار میتواند موثر و تاثیر گذار باشد. شبكهای كه شب و روز به مباحث زیارتی و حج و عمره بپردازد.
اكرمی گفت: حتی اگر شبكه تلویزیونی امكان پذیر نباشد، یك شبكه رادیویی هم میتواند تا حدودی در تحقق این امر مهم بسیار موثر باشد. البته از این چنین شبكهای استفادههای آموزشی و حتی ترویج اندیشه و مذهب شیعه هم میتوان كرد.
وی تشریح كرد: متاسفانه تمام توجه مسئولین و حاجیان برای انجام حج و عمره و زیارت منحصر به همان ایام مشرف شدن است.
این روحانی كاروان تاكید كرد: باید تدبیری اندیشیده شود كه اگر تاسیس شبكه امكان پذیر نیست در برخی از شبكههای تلویزیونی – رادیویی حداقل برنامهای با موضوع حج، عمره و زیارت در طول سال پخش شود.
وی یادآور شد: این برنامهها همانطور كه بیان كردم علاوه بر اینكه میتواند جنبه آموزشی داشته باشد میتواند برای كسانی كه مشرف شدهاند یاد آور خاطرات شیرین زمان مشرف شدنشان باشد.
ارتقای بصیرت و معرفت در حفظ روحیات معنوی حج موثر است
این روحانی كاروان حج و عمره با اشاره به اینكه وضعیت كتابخوانی در كشور ما مخصوصا برای كسانی كه مسجدیاند و روحیه دینی دارند بسیار كم است، بیان كرد: حاجیان بعد از كسب معنویت برای اینكه بخواهند این معنویت پایدار بماند نیاز به معرفت و بصیرت دارند و یكی از راههای كسب معرفت و بصیرت خواندن كتاب است.
وی افزود: متاسفانه در سبد كالایی بسیاری از مذهبیهای جای كتاب خالی است و حاجیان باید به امر خواندن كتاب و بالا بردن سطح معنوی خود بسیار جدی باشند.
اكرمی در تبیین اهمیت تلاش برای حفظ روحیه معنوی حج گفت: حج در حقیقت به معنای یك توبه واقعی است كه انسان را میتواند از همه گناهانی كه انجام داده پالایش كند.
وی گفت: این موقعیت برای انسان بسیار برجسته و مهم است كه بتواند تمام گناهان را از خودش دور كند مخصوصا برای كسانی كه سنی از آنها گذشته است.
حفظ روحیه معنوی حج در تقویت روحیه معنوی جامعه موثر است
اكرمی بیان كرد: آنچه بر اهمیت حفظ روحیات معنوی حاجیان میافزاید اثری است كه حفظ این روحیه معنوی میتواند در جامعه و در بین مردم داشته باشد.
این روحانی كاروان تصریح كرد: هر چه مردم تاثیر حج بر حاجیان و تغییر رفتار و كردارشان را بیشتر مشاهده كنند باعث تقویت روحیه دینداری بیشترشان میشود و همچنین نوعی تشویق عملی برای توبه و مشرف شدن به مشاهد شریفه و حج و عمره میتواند باشد.
نظرات :