تجلیل و قدردانی مراجع از برنامهها و فعالیتهای فرهنگی و اجرایی حج
شنبه 02 آذر 1392
گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسكر، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و آقای مهندس سعید اوحدی رییس سازمان حج وزیارت كشور، در سفری یك روزه به شهر مقدس قم با تعدادی از مراجع عظام تقلید دیدار و گفت و گو كردند.
براساس این گزارش، نماینده ولی فقیه و رییس سازمان حج وزیارت به دیدار حضرات آیات ناصر مكارم شیرازی، جعفر سبحانی، لطف الله صافی گلپایگانی، عبدالله جوادی آملی، وحید خراسانی، حسین نوری همدانی، موسوی اردبیلی و شبیری زنجانی رفتند و گزارشی از فعالیتهای فرهنگی و اجرایی حج سال جاری را به مراجع عظام تقلید ارائه كردند.
سرپرست حجاج ایرانی در این دیدارها گفت: امسال آرامش خاصی در حج حاكم بود و اكثریت قریب به اتفاق زائران نیز رضایت خوبی از برنامههای حج امسال داشتند، خوشبختانه پروازها نیز در عملیات حج امسال بصورت میانگین حدود ۱۱ دقیقه بیشتر تاخیر نداشت.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسكر گفت: در مدت اقامت در سرزمین وحی از هتلها به صورت سرزده سركشی شد و میزان رضایت عمومی در میان زائران، امسال بیشتر از سال گذشته بود.
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت در ادامه تصریح كرد: در چند سال گذشته دیپلماسی حج را از دیپلماسی عمومی كشور جدا كردیم تا روابط سرد سیاسی دو كشور تاثیری در خدمت رسانی به حجاج نداشته باشد در عین حال به دیپلماسی عمومی كشور كمك كند.
وی گفت: امسال به طور محسوس تنفر از تندرویها و حركتهای تكفیری كه در جهان اسلام بوجود آمده است در میان زائران بسیار به چشم میخورد و همه این موضوع را محكوم میكردند.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسكر افزود: زائران كشورهای اسلامی موضع جمهوری اسلامی را در این باره میپذیرفتند كه طایفه گری و شیعه هراسی توطئه اجانب و بیگانگان است و خواهان این بودند كه جبهه جدید اعتدالی در سطح بین المللی ایجاد شود و علما و دانشمندان جهان اسلام با همكاری یكدیگر در این باره چاره اندیشی كنند.
سرپرست حجاج ایرانی افزود: ایران اسلامی در جهان اسلام تكیه گاه امت اسلامی است و بسیاری علاقه مند هستند كه جمهوری اسلامی به عنوان الگو در سطح بین الملل عمل كند.
امسال حج از نظر معنوی و مادی تحول خوبی داشته است
حضرت آیت الله مكارم شیرازی از مراجع تقلید در این دیدار اظهار داشت: گزارشهای ارائه شده نشان میدهد كه امسال حج از نظر معنوی و مادی تحول خوبی داشته است، استفاده از تجربیات گذشته و برنامه ریزی دقیق دلیل اصلی این موفقیت به شمار میآید.
این مرجع تقلید در ادامه به بیان چند نكته مهم درباره مساله حج و عمره پرداخت و افزود: آموزشها باید به زائران افزایش یابد و همچنین در مساله عفاف و حجاب باید به زائران گوش زد شود و بدانند كه آنها سفیران فرهنگی ایران شناخته میشوند و حفظ شان و جایگاه زن باعث عزت و عظمت اسلام خواهد شد.
وی همچنین توجه به مسائل معنوی را از جمله موضوعات مهم دانست و تصریح كرد: زائران عزیز باید بدانند این فرصت مهمی را كه به دست میآورند از اهمیت بسزایی برخوردار است و نباید با بازارگردی آن را هدر دهند.
روحانیون كاروانها از میان افراد تحصیلكرده و آشنا به زبانهای خارجی انتخاب شوند
براساس این گزارش، حضرت آیت الله العظمی جعفر سبحانی در این دیدار ضمن تجلیل از خدمات ارائه شده در حج امسال به بیان برخی نكات مهم پرداخت و تصریح كرد: روحانیون كاروانها باید از میان افراد تحصیلكرده و آشنا به زبانهای خارجی انتخاب شوند تا بتوانند به وظایف خود در این سفر بخوبی عمل كنند.
وی ادامه داد: توجه به آموزشهای تخصصی برای روحانیون بسیار مهم است و این عزیزان باید متخصص در مسائل مرتبط با حج و آشنای كامل به زبان باشند تا در آموزش به زائران و ارتباط با دیگر ملتهای مسلمان موفقیت بیشتری بدست بیاورند.
این مرجع تقلید تاكید كرد: روحانیون كاروانها باید به مسائل معنوی زائران توجه بیشتر داشته باشند و حالات معنوی را در آنها افزایش دهند تا در بازگشت از حج و عمره متحول شوند.
حج و عمره باید همیشه پابرجا باشند
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی نیز در این دیدار حج را جایگاه مهمی دانست و یادآور شد: حج از جهات مختلف حائز اهمیت و نباید از این فریضه مهم غفلت كرد.
این مرجع تقلید تصریح كرد: حج در بیداری مسلمانان و آگاه كردن آنها به مسائل همدیگر بسیار اهمیت دارد و در این كنگره عظیم میتوانند بسیاری از مشكلات خود را برطرف كنند.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی تاكید كرد: حج و عمره یك فرصت ارزشمند است و این دو فریضه باید همیشه پابرجا باشند و مسلمانان جهان اسلام باید به سرزمین وحی اعزام شوند تا عظمت اسلام به جهانیان نشان داده شود.
وی تصریح كرد: هر چه حج با عظمت و شكوه خاصی برخوردار شود، عظمت و عزت اسلام در جهان نمایانتر و دشمنان ذلیلتر خواهند شد.
این گزارش حاكی است، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت حج، اظهار داشتند: حكومت اسلامی باید حج را اقامه كند، امری كه در زمان ائمه معصومین علیهم السلام به دلیل محدویتهای اعمال شده برای آنان مقدور نبود.
حضرت آیت الله جوادی آملی یادآور شدند: با استناد به آیه «وَأَذِّن فِی النَّاسِ بِالْحَجِّ یَأْتُوكَ رِجَالًا وَعَلَى كُلِّ. . .» حج فقط اختصاص به ثروتمندان و پول دارها ندارد بلكه عموم مردم صاحبان اصلی حج هستند و آنان هستند كه میتوانند پیام جهانی حج را به دیگران منتقل میكنند.
علما در فتاوای خود مسائل، مشكلات و كثرت فراوان حجاج را مد نظر داشته باشند
وی همچنین به موضوع مناسك حج پرداخت و افزود: بر علما و اندیشمندان دینی لازم است كه در خصوص حج در فتاوای خود مسائل، مشكلات و كثرت فراوان حجاج در سالهای اخیر را مد نظر داشته باشند، تا حجاج بیشتری امكان تشرف به حج را پیدا كرده و با سهولت اعمالشان را انجام دهند.
این عالم برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینكه حكومت اسلامی باید حج را اقامه كند نه برگزار، بیان داشت: سر اینكه به ما دستور دادند نماز را اقامه كنید و نه اینكه نماز بخوانید این است كه نماز ستون دین است، ستون دین هم خواندنی نیست، اقامه كردنی است، حج نیز اقامه كردنی است نه برگزار كردنی.
حضرت آیت الله جوادی آملی تاكید كرد: وقتی نماز اقامه شد، جامعه و مردم ما از فحشا و منكر دور میمانند، اما تا زمانی كه تنها به دنبال خواندن نماز باشیم تاثیری مهمی محروم میمانیم.
وی یادآور شد: خداوند در سوره حج میفرماید: «وَلِلّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَیْهِ سَبِیلًا» و همچنین فرموده است: «وَأَذِّن فِی النَّاسِ بِالْحَجِّ یَأْتُوكَ رِجَالًا وَعَلَى كُلِّ ضَامِرٍ یَأْتِینَ مِن كُلِّ فَجٍّ عَمِیقٍ». از این آیات استفاده میشود كه مكه برای مردم پابرهنه است مكه جایی است كه پیادهها بیایند. نباید گفته شود مكه گنجایش ندارد؛ هم اكنون مكه حداقل۱۰ میلیون نفر ظرفیت دارد.
این مرجع تقلید، معضل اساسی جهان اسلام را عدم وحدت دانسته و اذعان داشت: علمای مذاهب اسلامی برای ایجاد وحدت میان مسلمانان به صورت جدی اقدام كنند و در مرحله اول با دقت به موضوع دشمن شناسی بپردازند. چرا كه صهیونیسم و آمریكا با همه مذاهب اسلامی و با اصل اسلام دشمن است و اگر امروز از برخی گروهها حمایت میكند فردا نوبت دشمنی با آنان خواهد شد.
این گزارش میافزاید، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی نیز در این دیدارها حج را عبادتی دانست كه بیشترین ارتباط را با امور سیاسی بهویژه سیاست خارجی دارد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم به حب و بغض در اسلام اشاره كرد و افزود: روایت داریم كه دین جز حب و بغض چیز دیگری نیست و البته هر یك در جای خود باید مورد توجه قرار گیرند؛ بغض هم در صورتی كه خشم مقدس برای دفاع از دین باشد لازم است.
شیعیان به حج نروند ضرر اصلی متوجه خودشان خواهد بود
این مرجع تقلید افزود: بعضی وقتها از ما سوال میشود كه عربستان سعودی از پول حجاج برای تجهیز تكفیریها استفاده میكند و چرا باید به حج برویم؟ در پاسخ میگوییم: عربستان آنقدر منابع نفت و گاز دارد كه به پول حج نیازی ندارد و اگر شیعیان میدان را خالی كرده و به حج نروند ضرر اصلی متوجه خودشان خواهد بود.
همچنین در این دیدارها حضرت آیت الله موسوی اردبیلی ضمن تجلیل از برنامههای اجار شده در حج خاطر نشان كرد: تحولات كنونی حج جمهوری اسلامی ایران با گذشته بسیار متفاوت است.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی نیز در این دیدارها با اشاره به افزایش سهمیه عمره گزاران در سال جاری گفت: این بشارت خوبی است و امیدورایم تحقق یابد و عاشقان مكتب اهل بیت علیهم السلام توفیق بیشتر پیدا كنند تا به این فریضه بپردازند.
نظرات :