به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از ایرنا، «غلامرضا رضایی» درباره جابجایی كاروانهای برخی از زائران و انتقال آنها به گروههای قیمتی بالا یا پایین تر، افزود: این تصمیم گیری به دنبال تصمیم عربستان مبنی بر كاهش ۲۰ درصدی سهمیه كشورهای اسلامی از جمله ایران اتخاذ شده است.
این مقام مسئول در سازمان حج و زیارت با بیان اینكه حج امسال سه مرتبه برنامه ریزی شد، گفت: ابتدا سهمیه ایران ۷۵ هزار نفر بود كه بعد از امضای تفاهم نامه رییس سازمان حج با وزیر عربستان به حدود ۸۰ هزار نفر رسید كه برنامه ریزیها براساس این سهمیه انجام شد.
رضایی اضافه كرد: بعد از برنامه ریزی حج بر مبانی سهمیه ۸۰ هزار نفری، وزارت حج عربستان حدود ۱۵ روز پیش اعلام كرد كه بواسطه توسعه حرم و تخریبهای صورت گرفته باید سهمیه كشورهای اسلامی در حج امسال ۲۰ درصد كاهش یابد.
معاون سازمان حج و زیارت با بیان اینكه این سازمان پیش از اعلام كتبی از طرف وزارت حج عربستان، كاهش ۲۰ درصدی را پیش بینی كرده بود، گفت: سایت ثبت نام حج ۹۲ از ۱۵ فروردین ماه فعال شد و زائران دو هفته فرصت داشتند كه در كاروانها ثبت نام كرده و مابه التفاوت سپرده بانكی با گروههای قیمتی را پرداخت كنند.
رضایی با بیان اینكه ثبت نام زائران ایرانی بعد از دو هفته خود به خود تا دو ماه و نیم تمدید شد، افزود: در این مدت هر فرد مشمولی كه مابه التفاوت سپرده با گروههای قیمتی را پرداخت كرده بود، زائر قطعی حج ۹۲ شناخته و بعد از اعلام شفاهی دولت عربستان مبنی بر كاهش ۲۰ درصدی، سایت ثبت نام در كاروانها بسته شد.
این مقام مسئول در سازمان حج و زیارت یادآور شد: به طور قطع تمام زائرانی كه در كاروانها ثبت نام و مابه التفاوت گروههای قیمتی را پرداخت كرده باشند، به حج اعزام میشوند.
رضایی گفت: به دنبال اعمال كاهش ۲۰ درصدی با تعدادی از هتلها در عربستان لغو قرارداد كردیم به طوری كه برخی مالكان هتلها تكمین نمیكردند.
معاون حج و عمره سازمان حج ادامه داد: به دنبال لغو قراردادهای صورت گرفته با هتلهای عربستانی، باید حدود ۵۰ تا ۶۰ كاروان به اجبار لغو میشدند زیرا با لغو قرارداد مسكن، مدیر كاروان نیز حذف میشود اما زائران كاروانها باقی میمانند.
رضایی یادآور شد: كارشناسان سازمان حج، زائران این كاروانها را اغلب در گروههای قیمتی مشابه یا پایینتر گنجاندند و تنها برخی زائران به اجیار در گروههای قیمتی بالاتر جا گرفتند.
این مقام مسئول در سازمان حج و زیارت با بیان اینكه زائران قرار گرفته در گروههای قیمتی بالاتر باید بین ۸۰ تا ۵۰۰ هزار تومان مابه التفاوت پرداخت كنند، گفت: سازمان حج به آن دسته از زائرانی كه در گروههای قیمتی پایینتر قرار گرفته اند مابه التفاوت پرداخت میكند.
به گفته وی در حج امسال، ۱۶ هزار نفر از زائران مشمول تعلیق شدند كه از این تعداد حدود ۱۷ استان هیچ تغییری نداشتند و در گروههای قیمتی مشابه قرار گرفتند و مابقی نیز تقلیل یا افزایش داشتند.
نظرات :