روز گذشته در نجف اشرف؛ نمایشگاه بین المللى كتاب در نجف اشرف آغاز به كار كرد
یکشنبه 24 اسفند 1393
به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج از عتبات عالیات، هفتمین نمایشگاه بین المللی كتاب آستان قدس علوی، روز گذشته ۲۳ اسفند ماه با حضور بیش از ۱۸۰ ناشر داخلی، عربی و خارجی در نجف اشرف، آغاز به كار كرد.
براساس این گزارش، این نمایشگاه با همكاری سازمان اوقاف شیعه عراق وآستان قدس علوی در صحن حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) و در جوار حرم علوی برگزار شده است.
این گزارش حاكی است، بیش از پنجاه هزار عنوان كتاب متنوع در زمینههای علوم شناختی در این نمایشگاه عرضه خواهد شد. بیشتر موضوعات این نمایشگاه فقهی، حوزوی، اجتماعی، سیاسی و تاریخی است.
حجت الاسلام شیخ ضیازین الدین تولیت آستان علوى در سخنانى در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه ضمن خوش آمد گویى به حاضران اظهار داشت: این گردهمایى همزمان با وقوع سه امر مهم است. نخست افتتاح دوره هفتم نمایشگاه بین المللى كتاب آستان، دوم پایان فاز اول پروژه بزرگ صحن حضرت فاطمه زهرا (س) و سوم مرور ۱۴ قرن بر ورود حضرت امیرالمؤمنین (ع) به شهر كوفه و انتخاب این شهر بعنوان پایتخت خلافت اسلامى.
تولیت آستان علوى افزود: آستان قدس علوى همواره بر ضرورت ساخت صحن حضرت فاطمه (س) و كمپ زایر تاكید داشته و این پروژه هاى مهم مى بایست به دست محبان و شیعیان اهل بیت (ع) و جهت خدمت رسانى به زایران این بارگاه مطهر به زودى به انجام رسد تا بتوانیم بار سنگین خدمت قبور ائمه اطهار را با لیقات بر دوش بگیریم و در مسیر نیكى و تقوا یار یاور یكدیگر باشیم.
پس از تولیت آستان قدس علوی، حجت الاسلام سیدعلاء الموسوی رییس سازمان اوقاف شیعیان عراق نیز طى سخنانى به معضل دورى جوانان از فرهنگ مطالعه و كتابخوانى اشاره كرد و گفت: این مشكل قبل از روى كار آمدن رژیم سرنگون شده بعث در جامعه عراق وجود نداشت. پیش از به قدرت رسیدن بعثىها تمامى اقشار جامعه در عراق به فرهنگ مطالعه و كتابخوانى علاقه داشتند. اما ظلم و ستمى كه مزدوران رژیم بعث به این ملت روا داشتند باعث شد مردم از خواندن كتاب رو برتابند و افراد فرهیخته و فرهنگیان برجسته در آن ایام خفقان آور مجبور بودند كتابخانه هاى شخصى خود را پنهان كنند یا حتى از بین ببرند.
رییس سازمان اوقاف عراق افزود: جامعه ما هنوز از این مشكل فرهنگى اجتماعى رنج مى برد و مى بایست با برنامه ریزى هاى صحیح و شیوه هاى كارآمد بتوانیم با نسل جدید جامعه ارتباط برقرار كنیم و او را به فرهنگ مطالعه جذب كنیم. بنابراین برگزارى چنین نمایشگاه هایى در این راستا بسیار مفید و قابل توجه است و مى بایست هویت فرهنگى و اسلامى جامعه خویش را به جوانان معرفى كرده و خلأ موجود بین نسل گذشته و نسل كنونى را پر كنیم.
حجت الاسلام الموسوى خاطر نشان كرد: همه مى دانیم كه بازار كتاب بازارى بزرگ و گسترده است، زیرا هم افراد نیك و دلسوز در آن فعالیت مى كنند و هم افراد سود جو و ناشایست. و از آنجایى كه جوانان بر گردن ما حق دارند مى بایست بعد از برنامه ریزى هاى صحیح و با استناد بر تعالیم والاى اهل بیت (ع) آنان را با فرهنگ مطالعه و اندیشه صحیح آشنا سازیم.
پس از سخنرانى رییس سازمان اوقاف، دكتر على حجى از اعضاى شوراى آستان قدس علوی نیز طى سخنانى ضمن تاكید بر فواید نشر فرهنگ مطالعه و كتابخوانى در جامعه اظهار داشت: در این دوره از نمایشگاه ۱۸۰ ناشر داخلى و خارجى شركت مى كنند و همزمان با افتتاح نمایشگاه فاز اول پروژه صحن حضرت فاطمه زهرا (س) نیز به پایان رسید.
پس از آن، مهندس عبدالصاحب خوام یكى دیگر از اعضاى شوراى آستان درباره پروژه بزرگ صحن حضرت فاطمه (س) سخنانى را ایراد كرد و گفت: طبق روایات و بنا بر منابع تاریخى هنگامى كه امام زین العابدین (ع) به زیارت جد بزرگوارشان حضرت امیرالمؤمنین (ع) مشرف شدند از سمتى كه اكنون بعنوان مقام امام زین العابدین شناخته مى شود به طرف قبر مطهر آمدند. چنین دیدگاهى مبنى و فلسفه معمارى ساخت پروژه حضرت فاطمه زهرا (س) مى باشد و در این محل گامهاى مبارك امام زین العابدین (ع) این صحن مطهر ساخت مى شود.
وی ادامه داد: ورودى این صحن از مقام امام زین العابدین شروع مى شود و به ورودى مسجد بالاسر و ضریح مطهر ختم مى شود. و در فضاى موجود بین این دو مكان مطهر چندین رواق و صحن در كنار ساختمان كتابخانه و موزه و ساختمان ادراى آستان قدس علوی در نظر گرفته شده است.
خوّام در پایان ضمن قدردانى از مجرى این پروژه بزرگ گفت: در اینجا به نوبه خود از مؤسسه كوثر در جمهورى اسلامى ایران كه مجرى این پروژه بزرگ است تشكر و قدردانى مى كنم و از بخش امور مهندسى آستان و تولیت سابق آستان كه به همت ایشان این پروژه آغاز شد، نیز سپاسگذارم.
در پایان مراسم افتتاحیه نمایشگاه كتاب آستان قدس علوی، آقاى شوشترى به نمایندگى از مؤسسه كوثر طى سخنانى ضمن قدردانى از تولیت و خادمان آستان اظهار داشت: از اینكه فاز اول پروژه بزرگ صحن حضرت فاطمه (س) همزمان با مرور ۱۴۰۰ سال بر ورود حضرت امیرالمؤمنین (ع) به این شهر مقدس پایان مى پذیرد خرسندیم.
وی افزود: طراحى این پروژه توسط مهندسان و كارشناسان ایرانى و با همكاری كارشناسان عراقى به انجام رسید و اكنون فاز اول این پروژه مبارك به پایان رسید.
شوشتری خاطر نشان كرد: پیش از این مرحله مراحل بتن ریزى زیر بنا و تخلیه آبهاى زیرزمینى و ساخت دیوار بتنى دور پروژه را انجام داده بودیم و امروز شاهد پایان ساخت بخش بتونى ستونها و دیوارها و سقفها مى باشیم.
شایان ذكر است، همچنین حجتالاسلام والمسلمین احمد احسانی، نماینده بعثه مقام معظم رهبری در نجف اشرف، محرم آهنگران، مدیر عملیات شمسا در عراق و نماینده سازمان حج وزیارت جمهوری اسلامی ایران نیز در مراسم حضور داشتند.
این نمایشگاه از ۲۳ اسفند ماه ۹۳ به مدت ۱۰ روز تا ۳ فروردین ماه در صحن حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) و در جوار حرم علوی برگزار میشود.
نظرات :