*سرماخوردگی و گرفتگی عضلانی بیشترین موارد مراجعه زائران عمره به مراكز پزشكی
دكتر فاضل شیرخانی نماینده مركز پزشكی حج و زیارت در عربستان در گفت وگو با خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج به سرزمین وحی، با اشاره به این كه بیشترین مراجعات زائران عمره گزار ایرانی به درمانگاهها و مراكز پزشكی ایرانی دو مورد بوده است، اظهار داشت: مورد اول بیماریهای سرماخوردگی و تنفسی و دومی اسپاسم و گرفتگیهای عضلانی است كه به خاطر راه رفتن زیاد زائران در حین انجام اعمال عمره و حضور در حرمین ایجاد میشود.
*مراجعه بیش از ۳۷ هزار زائر به مراكز پزشكی از ابتدای عمره
وی گفت: در مكه مكرمه متوسط مراجعه روزانه زائران به مراكز پزشكی حدود ۱۷۰۰ نفر است. همچنین از آغاز عملیات عمره تا امروز بیش از ۳۷ هزار زائر به مراكز پزشكی ما در عربستان مراجعه داشته و وزیت شده اند.
دكتر شیرخانی همچنین با بیان چند توصیه به زائران خانه خدا، افزود: زائرین عزیز قبل از اعزام به مكه و مدینه حتما از ده روز قبل برنامه پیاده روی روزانه بین ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت انجام دهند چون اینجا مسیر بین ایستگاههای اتوبوس تا حرم و انجام دو طواف و سعی بین صفا و مروه مسافت زیادی است.
وی خاطرنشان كرد: هر زائر در روز انجام اعمال عمره مفرده حدود ۵ كیلومتر باید راه برود، لذا كسی كه از قبل عادت به پیاده روی نكرده باشد دچار مشكل میشود.
*كاهش دمای هوای در مدینه و مكه/ زائران لباس گرم به همراه داشته باشند
نماینده مركز پزشكی حج و زیارت در عربستان، گفت: توصیه موكد ما این است كه با توجه به كاهش دما در روزهای اخیر در عربستان به ویژه در شهر مدینه و در ساعاتی در شهر مكه زائرین عزیز حتما با لباس گرم تشریف بیاوردند و هنگام تشرف به حرم به ویژه در ساعات بعد از ظهر و شب لباس گرم به همراه داشته باشند.
دكتر شیرخانی همچنین با بیان توصیه دیگری به زائران بیت الله الحرام، اظهار داشت: زائرینی كه نیاز به مراقبتهای ویژه دارند قبل از تشرف با پزشك معالج خود هماهنگی و مشورت كنند و داروهای مورد نیاز خود را به اندازه دو هفته به همراه داشته باشند اینجا به جز داروهای كدئین دار، دیازپام و مورفین دار آوردن سایر داروها مشكلی ندارد.
*زائران دیابتی و فشارخونی غذاهای رژیمی درخواست كنند
وی زائرانی كه مشكل دیابتی و فشار خون دارند توصیه كرد: زائرانی كه بیماری دیابتی و فشار خون دارند حتما غذاهای رژیمی در هتل و رستوران در خواست بدهند و از خوردن نوشابه، نمك و غذاهایی كه باعث بالارفتن قند خون و فشار خون میشود پرهیز كنند.
وی در ادامه تاكید كرد: زائرین عزیز به هیچ وجه خارج از سیستم تغذیه مركزی كه در هتلها توزیع میشود از غذاهای بیرون استفاده نكنند كه گاها افرادی كه از غذاهای بیرون استفاده كرده اند علائم استفراغ و اسهال در آنها ایجاد شده است، بنابراین باید در این زمینه هم مراقبتهای جدی داشته باشند.
نماینده مركز پزشكی حج و زیارت در عربستان همچنین با توصیه براستفاده زائرین از ماسك به علت وجود گرد و غبار و ذرات معلق در هوا، گفت: به علت این كه در شهر مكه عملیات عمرانی بسیاری در حال اجرا است كه باعث ایجاد گرد و خاك بسیار شدید و ذرات معلق در هوا شده است و ممكن است افرادی كه دارای بیماریهای تنفسی هستند دچار مشكل شوند استفاده از ماسك توصیه میگردد.
*وجود گرد وغبار در هوای مكه در اثر ساخت وسازها/زائران از ماسك استفاده كنند
دكتر شیرخانی از این دست از زائرین درخواست كرد كه حتما با ماسك به بیرون از هتل بروند و رفت و آمد خود را در زمان هایی انجام دهند كه عملیاتهای عمرانی تعطیل شده باشد.
وی تاكید كرد: توصیه میشود افراد كهنسال، نوزادان و افرادی كه دارای مشكلات تنفسی هستند از ترددهای بی مورد خودداری كنند تا با رعایت این توصیهها و اصول بهداشتی و پزشكی سفری خوب داشته باشند و از این فرصت ارزشمند به نحو احسن بهره ببرند.
نظرات :