به گزارش خبرنگتر پایگاه اطلاع رسانی حج، نشست رسانهای كنگره جهانی جریانهای افراطی و تكفیری از دیدگاه علمای اسلام ظهر امروز با حضور آیتالله اراكی رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و حجتالاسلام سیدمهدی علیزاده رئیس ستاد اجرایی این كنگره در سالن شهید آوینی مركز بسیج صدا و سیما برگزار شد.
حجتالاسلام علیزاده رییس ستاد اجرایی كنگره در این نشست خبری گفت: یكی از مهمترین رویدادهای جهان اسلام و شاید یكی از بینظیرترین اتفاقات جهان تشیع در قالب این كنگره به وقوع میپیوندد. فكر برگزاری این كنگره تقریباً از ۳ سال پیش در ذهن مراجع قم جوانه زد و علت آن هم این بود كه وضع بحرانی جهان اسلام را مشاهده كردند، شرایطی كه بهنوعی به رادیكالیسم و افراطیگری در جهان اسلام دامن زده است.
وی ادامه داد: برنامه این كنگره این است كه علمای بزرگ جهان اسلام از ۸۳ كشور دنیا در این كنگره حاضر میشوند و همه این علما از علمای برجسته كشورهای خودشان هستند، بنابراین كنگره در سطح بالایی برگزار میشود.
بهگفته حجتالاسلام علیزاده مفتیان، مراجع، علما و بزرگانی از مذاهب مختلف اسلامی روز دوم و سوم آذرماه در شهر قم برای برگزاری این كنگره حضور مییابند.
وی هدف از برگزاری كنگره جهانی جریانهای افراطی و تكفیری را رسیدن به اجماعی جهانی علیه جریان تكفیر توسط علمای اسلام خواند و توضیح داد: هدف علمای حاضر در این كنگره اذعان به این حقیقت است كه جریان تكفیر جزو اسلام نیست بلكه قرائتی افراطی و غلط از برخی آمیزههای اسلام است كه هیچ ارتباطی با متن دین مبین اسلام ندارد.
وی با بیان اینكه این كنگره ۴ كمیسیون علمی دارد، گفت: این كمیسیونها عبارتند از: «تبارشناسی جریانهای تكفیری»، «عقاید جریانهای تكفیری»، «سیاست و جریانهای تكفیری» و «راههای مقابله و برونرفت از بحران جریانهای تكفیری».
بهگفته علیزاده شاید مهمترین بخش این كنگره مباحث مطروحه در چهارمین كمیسیون علمی آن باشد كه قرار است راههایی برای برونرفت از چالشی كه افراطیگرایان در جهان اسلام رقم زدهاند مطرح كند.
وی اظهار كرد: بیش از هزار چكده مقاله و ۷۰۰ مقاله كامل به این كنگره رسیده است و كنار اینها برخی فعالیتهای تحقیقی ازجمله كتاب «تخریب آثار و ابنیه اسلامی توسط جریان تكفیری» و كتاب «نظر مفسران، متكلمان و متفكران اسلامی علیه جریانهای تكفیری» به این كنگره رسیده است.
حجتالاسلام علیزاده گفت: مجموعاً ۳۵ كتاب محصول علمی كنگره جهانی جریانهای افراطی و تكفیری از دیدگاه علمای اسلام خواهد بود كه امیدواریم این كنگره بتواند نیازهای علمی این حوزه را برطرف كند.
رئیس ستاد اجرایی كنگره جهانی جریانهای افراطی گفت: اگر خاستگاههای تكفیر را در جهان اسلام مورد توجه قرار دهیم میبینیم كه اینها به آموزههای اولیه اسلام هم واقف نیستند، زیرا اسلام میگوید كسی كه ادعای مسلمانی كرد دیگر نباید او را كافر خواند. بنابراین كنگره قصد نوعی روشنگری در جهان را دارد و چهبسا بتوانیم در دل این كنگره به اجماعی علیه این جریانها توسط علمای بزرگ جهان اسلام برسیم.
وی در خصوص دعوت از میهمانان این كنگره توضیح داد: ما بزرگان علمی جهان اسلام را به این كنگره دعوت كردیم و تلقی ما این بود كه از میان دعوت شدگان تعدادی ریزش خواهیم داشت، ولی با كمال تعجب دیدیم كه تعداد علمایی كه حضور مییابند از تعداد مدنظر ما فراتر رفتند، یعنی ما ۲۷۰ میهمان را مدنظر داشتیم ولی بیش از ۳۰۰ نفر برای شركت در این كنگره از كشورهای خارجی اعلام آمادگی كردند.
حجتالاسلام علیزاده ادامه داد: حدود ۶۰۰ نفر كل میهمانان این كنگره را تشكیل میدهند كه ۲۰۰ نفر از آنها علمای شیعه كشور خودمان ایران هستند، ۱۰۰ نفر دیگر از علمای اهلسنت ایران هستند و مابقی همانطور كه ذكر شد از علمای برجسته خارج از كشور هستند.
بهگفته حجتالاسلام علیزاده علمایی از كشورهای اردن، مصر، سوریه، لبنان و همچنین كشورهای آسیای میانه و آفریقا در این كنفرانس حاضر میشوند و مرجعیت شیعه بهعنوان یك نهاد آگاه و بیدار برگزاری این اتفاق فرهنگی را بهعهده دارند.
وی ادامه داد: همچنین ما از علمای كشور عربستان هم برای حضور در این كنگره دعوت كردیم، زیرا موضع این كنگره یك موضع سیاسی نیست، بلكه یك اتفاق علمی و فكری است، به همین خاطر حتی از علمایی كه در حوزه سلفیگری برجسته هستند هم برای این كنگره دعوت به عمل آمده است.
نظرات :