به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، كسانی كه توفیق تشرفهای متعدد به عتبات عالیات را دارند، شاهد تغییرات محسوس و قابل توجهی در حرمهای شریف بودهاند و در طی زیارت قدر مسلم مهندسان، معماران، كاشی كاران، هنرمندان و ... زیادی را مشغول كار مشاهده كردهاند.
معمولاً هنگام مشاهده افرادی كه توفیق خدمت به حرمهای شریف ائمه(ع) را یافتهاند، این سؤال به ذهن مردم میآید كه طی این خدمت آیا شاهد عنایات خاصی از سوی ائمه(ع) بودهاند و یا خاطره ویژهای از این خدمت دارند یا خیر.
ما هم كنجكاو دریافت پاسخ این پرسش بودیم، بر همین اساس بخش دوم مصاحبه با حسن پلارك، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات را به دریافت این پرسش اختصاص داده از وی خواستیم از خاطرههای خاصی كه این مدت مشاهده كرده، برای ما تعریف كنند.
پلارك با اشاره به اینكه نمیخواهد در این خصوص از عنایتهای خاص به افراد سخن بگوید، گفت: دكتر ساحلی، استاد دانشگاه و دارای سه دكتری از كشور آمریكا است. وی در رشتههای ژئوفیزیك، باستان شناسی و تاریخ تحصیل كرده و برای گمانهزنی در كربلا در بحث ژئوفیزیك با ما همكاری دارد و متبرع نیز هست.
كربلا؛ تنهایی جایی در جهان كه آب سربالا حركت میكند
ایشان با محاسبات ژئوتكنیك میگفت كه تنها نكتهای از جهان كه آب در آن باز میگردد و برعكس حركت میكند كربلا است(آب رو به بالا حركت میكند). آب از طرف خیمهگاه تا جلوی حرم آقا ابوالفضل(ع) میآید و از آنجا میچرخد و به حالت سرگردان به شدت روبه بالا حركت میكند. چون آب نمیخواهد به حرم وارد شده و باعث تخریب حرم شود اگر چه سطح آب در خود حرم بالا است.
دكتر صالحی به ما می گفت كه وقتی این حركت آب را بررسی كردیم دیدیم این حركت آب طبیعتاً ماسه بادیهای زیر حرم را با خود میبرد و شنها را از زیر حرم تخلیه كرده است پس چرا این سازه (حرم امام حسین(ع)) تخریب نمیشود و و پایین نمیآید؟
تا اینكه در ستاد متوجه شدیم دو سال پیش برای تقویت ستونهای زیر حرم بتن تزریق شده است. مسئولان این كار می گفتند آن زمان هر قدر بتن تزریق می كردیم می دیدم باز هم نیاز است و پر نمیشود تا اینكه 20 برابر حد نیاز بتن تزریق كردیم؛ بعدها متوجه شدیم این بتنها جای ماسهبادیها را گرفته و مانع تخریب سازه شده است.
صحنههای مجسم كربلا؛ نیزه شكستههای روز عاشورا را پیدا كردیم
پلارك خاطرهای دیگر برای ما تعریف كرد و گفت: در كفالعباس در عمق هفت تا هشت متری در حفاری به فلزات اكسیده (تجمعی از فلزات اكسیده در خاك) رسیدیم كه بدون شك همان نیزه شكستههای بوده است. اینجا صحنههای كربلا كاملاً برای ما مجسم است.
در حرم امام حسین(ع) برای ترفیع گنبد ناچار بودیم 200 تن بار برگنبد فعلی اضافه كنیم كه طبیعتاً باید ستونها تقویت میشد تا این بار را تحمل كنند همزمان با این كار تصمیم گرفتیم ستونها را لاغر كنیم تا فضای اطراف ضریح بیشتر شود. طرحهای مختلفی برای این مسئله ارائه شد و ما برای اطمینان از موفقیت طرح ها نمونه ستونهای حرم را ساختیم و همان اندازه وزن بر روی آن گذاشتیم و امتحان كردیم تا در نهایت به طرح فعلی كه با تكنیكهای برتر دنیا طراحی شده است رسیدیم كه توسط دو شیعه متعهد ایرانی مدرس در آمریكا (دو برادر پروفسور بنان) ارائه شده بود.
وقتی آب در حرم امام حسین(ع) به مرخصی میرود
اما یكی از مشكلات اساسی ما بعد از دو سال مطالعه بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی در حرم امام حسین(ع) بود، یعنی یك متر و نیم از بالای ستونهای حرم حضرت سیدالشهدا(ع) وقتی حفاری می شد به آب میرسیدیم و این مشكل بزرگی برای انجام پروژه بود اما به محض شروع عملیات تا هشت متر حفاری، ذرهای با آب بر نخوردیم، انگار آب یكدفعه مرخصی رفته است تا ما كارمان را انجام دهیم و دوباره بازگردد. همین باعث شده زمانبندی ساخت هر ستون كه شش ماه پیشبینی شده بود به سه ماه كاهش پیدا كند چون دیگر آب مزاحمتی برای ما ندارد.
جالب اینكه وقتی چند سال پیش سنگ حرم را عوض میكردیم حتی در عمق یك متری هم به آب میخوردیم اما اكنون خبری از آب نیست كه نیست و اینها از معجزاتی است كه اكنون در كارمان مشاهده میكنیم. البته بچههایی كه مخلصانه كار میكنند كراماتی را مشاهده میكنند و نصیبشان میشود.
از رئیس ستاد بازسازی عالیات در مورد آرزوهایش سؤال كردیم پاسخ داد: اتمام صحن حضرت زهرا(س) كه اگر همینگونه پیش برود تا یك سال و نیم دیگر آماده است. این صحن از مسجدالنبی(ص) هم بزرگتر است و با ساخت آن حرم امام علی(ع) 20 برابر بزرگتر میشود، اتمام صحن حضرت زینب(س) كه 180 هزار متر است. شش سال هم برای این طرح زمان دیده شده كه سعی میكنیم پنج ساله ساخته شود، در كاظمین هم صحن صاحبالزمان 70 هزار متر است كه با صحن امام رضا(ع) 80 هزار متر میشود و سعی میكنیم كه سه ساله ساخته شود. در سامرا نیز كه غریب و مظلوم است شعاع 300 متری اطراف حرم را دیدهایم و در حال تملك هستیم و امیدواریم ظرف پنج تا شش سال آینده طرح توسعه سامرا را هم به اتمام برسانیم.
البته من هم یك كارگر و كارمند هستم و وقتی همه این كارها تمام شود به اسم جمهوری اسلامی ایران و مردم خواهد بود چرا كه مردم كار كردهاند. بسیاری از افرادی كه با ما كار میكنند علیرغم مشكلات مالی یك ریال از ما حقوق نمیگیرند. برخی مشكل مالی ندارند و رایگان كار میكنند اما عدهای مشكل مالی دارند اما باز هم برای اجر و ذخیره آخرت كار میكنند.
به خصوص وقتی مردم میروند و میبینند كه كار خوب پیش رفته و اصولی صورت میگیرد تمایل پیدا میكنند كه توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات به حرم ها كمك كنند به خصوص ایرانیان مقیم آمریكا و اروپا هم مدام به ما سر میزنند.
مثلاً در مناقصه تأمین سنگ صحن حضرت زهرا(س) كنسرسیومی متشكل از چند شركت برنده شدند. خواست ما، سنگ و اجرای باكیفیت، طرحهای پیچیده، ستونهای گرد دارای پایه ستون و بالای ستون و سیستمهای تهویه از پایین مثل مسجد النبی(ص) بود كه آخرین قیمتی كه به آن رسیدم 95 میلیارد تومان بود. ما در همه قراردادهای خود این بند را داریم كه در صورت پیدا شدن متبرع بخشهای تبرعی از قرارداد حذف میشود.
ظرف حدود 40 روز بعد از اعلام برنده مناقصه شركت آذرنوش استان مركزی كه بزرگترین كارخانه سنگبری در ایران است، به صورت متبرعی انجام 60 میلیارد تومان این پروژه را متقبل شد و هزینه این پروژه به 25 میلیارد تومان كاهش یافت.
ما هم به عنوان امانتدار مردم از اهل بیت (ع) میخواهیم به ما طول عمر بدهند كه این امانتهای مردم را به سرانجام برسانیم و تحویل صاحبانشان بدهیم.
آیا ما ایرانی ها بقیع را بازسازی خواهیم كرد؟
آیا بازسازی بقیع از آرزوهای شما نیست؟ پلارك پاسخ داد: حتی صحبت كردن در این مورد هم سخت است و نفس آدم را بند میآورد. این كار از پاداشهای بزرگ اهل بیت(ع) میتواند باشد كه البته مطمئن هستم محقق خواهد شد اما قصه بقیع مثل قصه ظهور است كه من این دو را از هم منفك نمیدانم. ما امیدواریم كه ظهور زودتر محقق شود و هر زمان این اتفاق افتاد قصه بقیع حل خواهد شد.
و آیا باز هم ما ایرانیها آن را خواهیم ساخت؟ پلارك گفت: تا آقا چه كسی را لایق بداند، ما امیدواریم كه قسمت ما ایرانیها و همین بچههایی كه عتبات را می سازند، باشد.
تا زمانی كه شیعه هست كار ستاد بازسازی ادامه دارد
از رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات سؤال كردیم: آیا وقتی توسعه حرمهای عتبات تمام شد، كار ستاد پایان مییابد و باید تعطیل شود؟
پلارك پاسخ داد: تا شیعه هست ستاد كار دارد و به هر حال یكی از وظایف ستاد جمعآوری نذورات است اما این حجم كار را نخواهد داشت. تعمیرات، مرمت، سازماندهی نذورات مردم، نماینده ایرانیان در عتبات بودن و ارائه كمك مشاوره در عتبات ادامه خواهد داشت.
پلارك در پاسخ به این سؤال كه آیا از وقتی این سمت را بر عهده گرفته اید انتظارات اطرافیان زیاد نشده است؟ گفت: خیر. تمام توقعاتی كه قبلاً مردم از ما داشته اند همچنان باقی است البته اغلب درخواست زیارت دارند كه ما آنها را راهنمایی می كنیم به سازمان حج و زیارت. مسئولان هم انتظار دارند تحفههای ویژه به آنها بدهیم.
زمانی حتی عكس حرم شش گوشه امام حسین(ع) را نداشتیم اما اكنون!
آخرین حرفهای پلارك یك توصیه به مردم ایران و همه شیعیان جهان بود. وی گفت: من می خواهم حرفی به مردم و شیعیان بزنم. یك سفره پركرامت پهن شده است. ما در ایران قریب به 50 سال دسترسیمان به حرم های ائمه (ع) كوتاه بوده و آرزوی ما این بود كه عكس ضریح امام حسین(ع) را ببینیم یعنی فقط شنیده بودیم كه قبر امام حسین(ع) شش گوشه است اما حتی عكس آن را ندیده بودیم. در زمان جنگ بچه های قرارگاه رمضان نفوذی به كربلا رفته بودند و مهری از كربلا آورده بودند این مهر در جنگ غوغا كرده بود و در یگانها می چرخید.
اما امروز اهل بیت به شیعیان و عاشقانشان یك فرصتی داده اند كه من فكر می كنم به پاس فداكاری شیعیانشان و زحمات امام و حضرت آقا و خون شهدا این پاداش را به ما داده شده است.
هر كسی به هر طریق كه می تواند نباید این فرصت را از دست بدهد. زیارت امام علی(ع)، زیارت امام حسین(ع) و ... شفاعت در روز قیامت است. با توجه به شرایط منطقه معلوم نیست مردم ایران این فرصت را اینگونه همیشه در دسترس داشته باشند. این بزرگواران نه تنها راه را برای زیارت باز كرده اند بلكه حرم و خانهشان را در اختیار ما قرار دادند و این افتخار ماست كه خانه هایشان را جارو بكشیم و تمیز كنیم. نباید در این كار كوتاهی كنیم و این فرصت را از دست بدهیم.
بخش اول مصاحبه را اینجا بخوانید!
منبع: ایكنا
نظرات :